De Ideale Woning

Locaties

ECOWIJK DE KIEM – SCHUYTGRAAF ARNHEM

Het nieuwste project van De Ideale Woning is op dit moment in ontwikkeling in Arnhem. In een samenwerkingsverband met diverse architecten gaat een ecowijk ‘De Kiem’ ontstaan in de Schuytgraaf.

Voor Ecowijk De Kiem is een stedenbouwkundige opzet gemaakt wat geldt als uitgangspunt voor de definitieve opzet van de wijk. Voor de verkaveling van De Ideale Woning in de wijk hebben wij ook een mogelijkheid weergegeven wat samen met u verder vorm zal krijgen.

de-kiem-diw

U kunt HIER bekijken hoe dit plan ontstaan is.

 

DIW AI5a  Het principe van De Ideale Woning in een notendop: Grote begane grond: 65 m2 i.p.v. de standaard 49 m2! Zelf de indeling en het uiterlijk bepalen met hulp van de architect. De grote woning is uit te breiden tot 500 m3 en makkelijk aanpasbaar. Zeer lage energielasten, maar ook gifvrij en gezonde ecologische materialen. Optimale prijs-kwaliteit verhouding.

 

SetWidth1200-kaswoningen1

 

 

 

Naast de woningen willen we het gehele plan een ecologische uitstraling geven en hebben ervoor gekozen om een grote, groene gemeenschappelijke tuin te realiseren. Iedere woning heeft een privétuin maar heeft naar de gemeenschappelijke tuin een open karakter.

 

57_1

 

 

Zicht vanuit de woonkamer door de privétuin naar de openbare groenzone. En hoe een voor kinderen kleine tuin een gigantisch speelterrein wordt. (referentiebeelden woonwijk EVA Lanxmeer Culemborg)

 

 

 

Voor wie:

Vraag je eens af hoe jouw ideale woning er uit zou zien als jij het mocht zeggen:

 • samen duurzaam wonen?
 • je buren al leren kennen, al voordat je een huis koopt?
 • contact met de buren en samen dingen doen belangrijk?
 • Buren inspireren en geïnspireerd worden?
 • Jong en oud met elkaar leven?
 • Zelf mede bepalen hoe je woning eruit komt te zien?
 • Zelf, met hulp van de architect, de indeling van je woning bepalen?
 • Zelf, met vrienden of familie, bouwen aan het interieur van je huis?
 • Nu wat kleiner beginnen maar later wel een ruime woning hebben?
 • De beste prijs-kwaliteitsverhouding voor je woning?
 • Zeer lage energielasten?
 • Gifvrij en gezond kunnen wonen met ecologische materialen?

Als je een aantal van deze vragen met ja beantwoordt, dan is de ideale woning wat voor jou.

Een woning en een wijk waar je je idealen in kwijt kunt. Ontwikkeld door een architect. Een woning die kan meebewegen met jouw ruimtebehoefte. Voor nu én in de toekomst.

Wat jouw toekomst brengt weet je nu nog niet, maar de ideale woning is er wel op voorbereid, doordat het eenvoudig aanpasbaar is. Door het bouwen aan sociale verbanden in ecowijk De Kiem, moet je het nog wel zelf doen, maar hoef je het niet alleen te doen.

Je krijgt een buurtgevoel waar je trots op kunt zijn! Een wijk waar er straks een wachtlijst is van belangstellenden, want heel veel mensen willen er graag gaan wonen.

Voor meer informatie over de wijk: www.ecowijkdekiem.nl

 

DROOM IS WERKELIJKHEID OP TEXEL

Bekijk HIER een introductiefilm over De Ideale Woning op Texel.

In Den Burg op Texel is de droom werkelijkheid geworden. De woningen zijn casco opgeleverd waarbij de bewoners zelf regiseur zijn geweest van de afbouw. Hierdoor zijn de indeling van iedere woning en ook de mate van afwerking en het opwekken van energie door de bewoners zelf bepaald.

2015-04-12 10.52.17  2015-04-12 10.52.51

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Facebook